Wie ben ik?

Hey mijn naam is Jaap Scheffers. Ik studeer aan het Avans Hogeschool, Online Marketing. Naast school werk ik in de keuken van restaurant Cusco in Uden. Daar ben ik weekendhulp en werk ik twee dagen in de week.

Jaap Scheffers

Sinds dit jaar woon ik samen met mijn vriendin in Tilburg en moeten wij voor ons tweeën boodschappen doen, koken en afwassen. Uiteraard hebben wij daar als student weinig zin in en proberen we dat in een zo kort mogelijk tijd te doen. Ik ben eens gaan zoeken naar een website die ons kan helpen inspiratie op te doen maar er was niks te vinden. Vandaar dat ik ben begonnen met www.studenten-kookboek.nl.

Op deze site kan je inspiratie op doen voor het koken. Het is bedoeld voor studenten maar als je net als ik samenwoont kan je het ook goed gebruiken. Het zijn recepten die iedereen gemakkelijk kan maken, ook al ben je geen echte keukenprins(es). De recepten die je kunt vinden nemen niet veel tijd in beslag, kosten in de supermarkt niet veel geld en het geeft weinig afwas.

Zelf vind ik koken leuk om te doen. Vandaar dat ik er de tijd voor heb genomen om hier aandacht aan te besteden. Maar de meeste studenten hebben daar niet zoveel zin in. Uiteindelijk gaat het je terugbetalen. Het kost veel minder geld om iedere dag boodschappen te doen dan dat je iedere dag iets besteld. Daarnaast is het een stuk gezonder om zelf te koken. Ik probeer iedere keer iets nieuws te verzinnen waardoor ik niet iedere week hetzelfde eet, maar veel afwisseling in gerechten heb.

Aan het begin van de week doe ik samen met mijn vriendin boodschappen. We proberen dan voor de hele week te halen. Dit lukt niet altijd omdat het natuurlijk lastig is om te bedenken wat je de hele week gaat eten. Que de kosten scheelt dit wel een hoop omdat je minder producten weg hoeft te gooien omdat je deze in meerdere gerechten kan. Ook kopen wij zo min mogelijk A-producten. Deze zijn een stuk duurder als B-producten maar qua kwaliteit zijn ze vrijwel gelijkwaardig.

Als je geen inspiratie hebt om te koken neem dan eens een kijkje op deze site. Je bent al op de startpagina gekomen dus je bent nog maar 1 klik verwijderd van mijn lekkere recepten. Als je tips & tops hebt over mij gerechten, of je hebt een ingrediënt die je kunt toevoegen laat het mij weten in de reacties zodat ik dit eens kan proberen en eventueel kan toevoegen op de site.

Veel kook plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *