Kipsalon

Kipsalon is een goede en gezonde variant van de kapsalon. Iedereen kent de kapsalon wel.

Kipsalon
Kipsalon

Het is vooral een gerecht wat iedereen eet na het stappen in de shoarma tent. En vaak heeft iedereen er ook wel een keer als avondeten er zin in. Dit is een goede en gezonde variant om eens te maken.

Het grote verschil tussen Kipsalon en kapsalon is dat het niet wordt gemaakt met schapenvlees maar met kippenvlees. Daarnaast is de Kipsalon niet zo vet als de kapsalon, er zijn veel groentes toegevoegd wat het ook gezonder maakt.

Benodigdheden voor 2 personen Kipsalon:

  • 200 gram kippendijen
  • 350 gram aardappeltjes (over frieten of schijfjes)
  • 5 gram shoarmakruiden
  • Een koffielepel olijfolie
  • Geraspte kaas
  • Cherrytomaten
  • Een komkommer
  • 100 gram ijsbergsla
  • Knoflooksaus

Je moet de kip en de aardappels eerst bakken in een koekenpan. Dit kan in dezelfde koekenpan omdat je het later nog gaat verwarmen in de oven. Wel is het zo dat als je tijd wilt besparen twee pannen het beste is. Dit is wel meer afwas. De komkommer en de tomaten moet je snijden dus een mes en snijdplank is wel nodig.

Bereidingswijze Kipsalon:

Als je begint met het maken van de Kipsalon verwarm je eerst de oven op 200 graden. Vervolgens ga je de kippendijen in reepjes snijden. Deze doe je in een kom met de olijfolie, peper en zout en shoarmakruiden. Meng dit goed door elkaar zodat ze goed gemarineerd zijn.

TIP: gebruik het mes en de snijplank niet meer als je de kip hebt gesneden. De kans dat je dan ziek wordt verklein je doordat er geen rauwe kip aan het mes en op de snijplank zit. Maak deze tussendoor even schoon.
Kipsalon
Kipsalon

Vervolgens ga je de kip en de aardappelschijven bakken in de pan. Bij de kip doe je een beetje bakboter en bij de aardappelschijven wat olijfolie. Terwel deze aan het bakken zijn kan je de tomaten en komkommer snijden. Haal bij deze twee de zaden uit zodat de Kipsalon niet te vochtig wordt. Snijd de komkommer in halvemaantjes en de tomaten in vieren.

Als je alles gesneden hebt, en de aardappelschijven en kip gebakken zijn doe je alles in een ovenschaal. Onderin de ovenschaal doe je de aardappelschijven, vervolgens leg je daar de kip op. Voordat je het allemaal in de oven schijft doe je hier een laag geraspte kaas overheen. Leg de ovenschaal in de oven en wacht tot dat de kaas volledig gesmolten is. Als dat het geval is dan is deze klaar.

Op het bord leg je eerst de sla, tomaat en komkommer. Doe daarover heen de Kipsalon en als laatst kan je er knoflooksaus overheen doen. Ben je hier geen liefhebber van kan je deze weg laten.