Kalkoen wraps met Chorizo

Steeds als ik Mexicaanse wraps ging makenhield ik een halve pak wraps over. Dat vond ik zonde en ik wil niet twee keer in de week hetzelfde eten. Ik ben daarom opzoek gegaan naar een alternatief. Uiteindelijk heb ik twee gerechten met elkaar gecombineerd. Dat op een wrap gedaan en zo kwam ik op de kalkoen wraps uit.
Je eet wel twee keer in de week wraps maar dat hoef niet. Wraps kan je namelijk wat langer bewaren als een week. Als je de verpakking goed afsluit zijn deze zeker nog een week extra langer goed. Zo kan je ook een week later kalkoen wraps eten.

Benodigdheden Kalkoen wraps:

  • Halve Chorizo worst
  • Pakje kalkoenfilet
  • Één ui
  • Eén paprika
  • Blik tomatenblokjes met vocht
  • Zak andijvie
  • Pak wraps
  • Pakje Griekse yoghurt
  • Paprikapoeder
  • Peper en Zout

Voor dit gerecht moet een aantal dingen snijden waaronder groeten en vlees. Gebruik daarom twee messen, een voor de groenten en een voor het vlees. Je kan wel gebruik maken van één snijplank, deze kan je namelijk nadat je klaar bent met het vlees snijden omdraaien.

Voor het koken kan je gebruik maken van één hapjespan. Hierin doe je uiteindelijk alle ingrediënten bij elkaar. Voor de wraps kan je gebruik maken van een andere pan maar deze kunnen ook in de oven of in de magnetron. Dit scheelt uiteraard weer afwas wat altijd fijn is.

Bereidingswijze Kalkoen wraps voor twee personen:

Als eerst beginnen we met het snijden van verschillende ingrediënten. De ui doe je eerst snipperen, snijd de uit in kleine blokjes. Doe deze in een bakje. Daarna snijd je de paprika in blokjes. Als je de groenten hebt gesneden maak je je mes schoon en draai je je snijplank om. Halveer de chorizo worst, snijd hiervan kleine schijven om vervolgens deze in vieren te snijden zo krijg je kleine blokjes chorizo. De kalkoenfilet kan je al gesneden kopen, is dat niet zo dan snijd je deze in reepjes.

Zet een pan op het vuur, doe hier geen olie of boter in, je gaat eerst de chorizo bakken en hier komt genoeg vet vanaf. Zodra de pan warm is doe je chorizo in de pan, deze bak je totdat al het vet weg gebakken is.

TIP: je ziet vanzelf wanneer de chorizo op ge bakken is. Het wordt donkerder en er komt een krokant laagje om de chorizo heen.

 

Als de chorizo uit gebakken is voeg je de kalkoen, ui en paprika toe. Roerbak deze 5 minuten samen met de chorizo mee. Roer tijdens het bakken regelmatig door de pan heen zodat alles geleidelijk verwarmd wordt. Strooi op eigen smaak paprikapoeder er overheen en bak dit ook mee. Daarna voeg je de tomaatblokjes met vocht toe. Zodra alles in de pan zit kook dan het geheel zo’n 10 minuten op een matig vuur. Laat het vocht weg koken tot dat het geheel in dikke massa is.

 

De wraps kan je ook met in de een pan verwarmen maar ook in de magnetron of oven. Kijk op de verpakking van de wraps hoe je dit kan doen. De andijvie hoef je alleen af te spoelen. Doe je andijvie in een vergiet, spoel deze af en laat deze goed uitlekken.

 

TIP: begin met de andijvie te wassen. Laat deze goed uitlekken

Op het moment dat alles klaar ben kan je de wrap kan gaan opmaken. Als eerst doe je in het midden een schep Griekse yoghurt. Smeer deze uit zodat je een lijn van Griekse yoghurt krijgt. Doe hier een goede hand andijvie op en vervolgens het kalkoenmengsel. Vouw de onderkant van de wrap dicht en de zijkant er overheen zodat je een soort envelop krijgt.