Italiaanse hamburger

Italiaanse hamburger
Italiaanse hamburger

Ik zat een tijdje geleden te eten bij een hamburgerrestaurant en ik bestelde daar een Italiaanse hamburger. Ik dacht bij mezelf, dat kan ik ook. Voordat ik begon met eten ben ik gaan kijken naar wat er allemaal op zat. Heb dat voor mijzelf opgeschreven en ben dat thuis eens gaan proberen.

Ik heb de Italiaanse hamburgers zelf gemaakt omdat naar mijn menig dat lekkerder is dan hamburgers die je in de winkel koopt, maar als je geen tijd hiervoor hebt dan kan je ook hamburgers van de supermarkt gebruiken.

Wat heb je nodig

De Italiaanse hamburger doe je bakken in de pan. Als je de Italiaanse hamburgers zelf gaat maken dan snijd je een uit en knoflook die je door het gehakt heen doet. Na het bakken doe je er een beetje peper en zout op om deze smaak te geven.

Ingrediënten

Deze Italiaanse hamburger is gemakkelijk te maken. Je hebt wel veel ingrediënten nodig maar je hebt ze snel gemaakt. Als je boodschappen gaat doen kijk dan goed dat je half om half gehakt neemt. Dit gehakt is goedkoper en heeft meer smaak.

Ingrediënten hamburger:

 • 200 tot 300 gram gehakt
 • Een uit of sjalot
 • Een teentje knoflook
 • Een ei
 • Paneermeel
 • Peper en zout

Ingrediënten broodje:

 • Een tomaat
 • Een komkommer
 • Een Ui
 • Pijnboompitjes
 • Sla
 • Italiaanse bol

Bereidingswijze Italiaanse hamburger 

Als je zelf de Italiaanse hamburger gaat maken dan moet je de volgende dingen in de gaten houden. Je handen worden vies dus zorg ervoor dat al je ingrediënten in de buurt liggen zodat je niks vies maakt in huis.

Als eerst snipper je de ui en de knoflook. Deze doe je in een grote kom. Voeg daarbij het gehakt en eventueel al peper en zout. Breek het ei en doe deze bij het gehakt (dit zorgt ervoor dat het gehakt plakt en je gemakkelijk een hamburger maakt). Doe er een eetlepel paneermeel bij zodat de gehakt niet al te nat is (blijft het gehakt erg nat, door het ei, dan doe je er nog een beetje paneermeel bij).

Meng dit allemaal goed door elkaar, dit kan gewoon met je handen. Druk het gehakt plat zodat het gelijk is verdeeld in de kom. Maak met je vinger een kruis in het gehakt, zo krijg je vier delen die je kunt gebruiken voor vier hamburgers. Maak eerst van een deel gehakt een bal, zorg ervoor dat deze stevig is. Druk vervolgens de bal plat tot dat het een hamburger hebt.

TIP: druk de hamburger goed plat, op het moment dat je deze in de pan doet zal je zien dat ze bol worden door het vocht wat er in zit. Druk tijdens het bakken de hamburger een aantal keer plat.

Op het moment dat je de Italiaanse hamburger af hebt doe je wat boter in de pan. Wacht tot dat de boter licht bruin wordt en doe de Italiaanse hamburger erin. Bak deze ongeveer 15 minuten en draai ze regelmatig om. Op het moment dat je denkt dat ze klaar zijn kan je dit altijd nog even controleren.

Snijd de tomaat, komkommer en ui in schijfjes en leg deze op een bord klaar. Pak de pijnboompitten in een droge pan tot dat ze bruin worden. Snijd de Italiaanse bol open en leg deze klaar.

Op het moment dat de Italiaanse hamburger klaar zijn laat je deze even uitlekken op keukenpapier zodat het vet een beetje kan aflopen. Leg op de Italiaanse bol wat sla, tomaat, komkommer, ui en wat pijnboompitjes. Vervolgens doe je de hamburger erbovenop en als laatste de bovenkant van de Italiaanse bol.

Als je een lekker en gemakkelijk Italiaanse saus erbij wilt maken dan kan je heel gemakkelijk pesto mayonaise maken. Doe drie eetlepels mayonaise in een schaaltje, doe er vervolgens één eetlepel pesto bij, wat peper en zout toevoegen en goed door elkaar mengen. Proef tussen door of hij lekker is. Als je te weinig pesto proeft kan je deze nog wat toevoegen.

Extra toevoegen

Als je wilt kan je ook wat bacon bakken voor op de Italiaanse hamburger. Dit kan dan in dezelfde pan als die je gebruikt hebt bij het bakken van de pijnboompitjes. Dit kan tegelijkertijd met het bakken van de Italiaanse hamburger, het kost niet extra tijd.

2 gedachten over “Italiaanse hamburger”

 1. Ik heb deze hamburger afgelopen week gemaakt, SUPER LEKKER! Ik hou alleen niet zo van uitjes op mijn hamburger dus heb ik er augurk op gegooid. Verder is het recept echt heel makkelijk te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *