Pita pizza’s

Pita Pizza's
Pita Pizza’s

Pita pizza’s is op een Easy manier pizza maken. Tegenwoordig kan je heel gemakkelijk zelf pizza maken. Bij de supermarkt kan je namelijk zelf pizzabodems kopen en deze beleggen. Bij mijn ouders thuis doen wij dat regelmatig in het weekend. Maar als ik op mijn kamer zit heb ik daar geen grote oven. Pita pizza’s is een goede manier om dit op te lossen.

Het zijn pitabroodjes die je door de helft snijd waardoor je een soort pizzabodem krijgt. Je hoeft zelf geen deeg te maken of deeg snijden. Het enige wat je moet doen is de pitabroodjes door snijden en deze beleggen. Super simpel en heel erg lekker.

Benodigdheden voor 2 personen Pita pizza’s.

  •  4 pitabroodjes
  • Een bakje tomatenpuree
  • Een koffie lepel olijfolie
  • Een bol mozzarella
  • Een zakje geraspte kaas
  • Italiaanse kruiden
  • Cherrytomaten
  • Salami

Bij dit gerecht maak je geen gebruik van pannen enkel en alleen een oven. Dit scheelt natuurlijk weer een hoop afwas. Wel moet je de ingrediënten snijden. Dus een mes en een snijplank is noodzakelijk.

Bereidingswijze Pita pizza’s.

Om Pita pizza’s te maken begin je met de over op 200 graden te zetten. Deze kan terwel je de ingrediënten aan het snijden bent warm worden. Als eerst halveer je de pitabroodjes, zo krijg je acht pizzabodems. Snijd de tomaten in vieren, haal de kernen uit de tomaat (dit zijn de zaadjes). Dit doe je omdat anders je Pita pizza nat wordt en niet goed gaar wordt. Snijd vervolgens de Mozzarella in schijven. Leg te tomaten en mozzarella even aan de kant.

Pita Pizza's
Pita Pizza’s

Meg de tomatenpuree met een beetje olijfolie, de Italiaanse kruiden en peper en zout. Besmeer hiermee de Pita pizza’s. Leg op iedere Pita pizza wat tomaten, mozzarella en Salami. Voordat je ze de oven in doet kan je er nog wat geraspte kaas op doen.

Als je de Pita pizza’s allemaal belegd hebt kan je ze in de oven doen. De oven is als het goed is verwarmd op 200 graden. De Pita pizza’s moeten er in totaal 7 minuten in de oven.

TIP: kijk tussen door even eens hoe het gaat in de over. Zie je dat het te hard gaat dan kan je de oven wat zachter zetten of de Pita pizza er eventueel uit halen. Zie je dat ze nog niet gaar zijn dan zet je ze wat langer in de oven.

Dit recept voor Pita pizza’s hoef je natuurlijk niet te volgen. Ikzelf vind pizza salami erg lekker maar je kan ook een andere variant maken. Wel moet je opletten met hoe je de pizza belegd en of alles gaar wordt. Als je ziet dat de pizza nog niet gaar zijn kan je ze wat langer in de oven doen. Hou ze wel goed in de gaten zodat ze niet verbranden.