Pasta met zalm

Ik ben een erge visliefhebber. Ik probeer iedere week één á twee keer in de week vis te eten. Zalm is een van mijn favoriete vissoorten. De kleur is mooi en het is heel gemakkelijk te maken. Vooral in dit gerecht ‘pasta met zalm’ omdat je zelf niks hoef te doen aan de zalm.

Dit gerecht is iets duurder als de meeste gerechten op deze website. Dat komt omdat gerookte zalm over het algemeen duur is. Je kan ook andere vissoorten gebruiken bij dit gerecht. Pak de vissoort die jij lekker vindt en zoek op of je deze kunt gebruiken bij de overige ingrediënten.

Benodigdheden voor 2 personen Pasta met zalm.

  • 200 gram spaghetti
  • 300 gram spinazie
  • 200 gram gerookte zalm
  • Bak Cherrytomaten
  • Bak kruidenkaas

Voor het koken van de pasta heb je een kookpan nodig. Zorg ervoor dat dit een hoge pan is. Spaghetti zijn namelijk lange slierten die ver boven een pan kunnen uitsteken, dit moet je proberen te voorkomen zodat de pasta goed kan koken. Voor het bakken van de spinazie heb je een koekenpan nodig.

TIP: was als eerst even de spinazie zodat al het zand ervan af is. Maar zorg er dan voor dat ze goed droog zijn zodat het niet gaat spetteren op het moment dat je ze in de pan doet.

Daarnaast heb je een snijplank en mes nodig om de cherrytomaten in vieren te snijden.

Bereidingswijze Pasta met zalm.

Pasta met zalm
Pasta met zalm

Als eerst zet je een pan met water en zout op het vuur. Tijdens dat je aan het wachten bent tot dat het water kookt kan je de spinazie wassen. Maak de spinazie droog en laat deze even rusten. Snijd de cherrytomaten in vieren en leg deze even aan de kant.

Op het moment dat het water kookt kan je de spaghetti koken. Kijk op de verpakking hoeveel tijd dit nodig heeft. Als de spaghetti in het water ligt zet je een koekenpan op met een scheutje olie. Als deze genoeg verwarmd is kan je de spinazie in meerdere etappes bakken. Je kan niet alle spinazie in een keer bakken vandaar dat je het in meerdere etappes moet doen.

 

Als de spinazie gebakken is leg je deze even aan de kant. Als je nog tijd over hebt kan je de zalm versnipperen. Je kan ook een bakje met zalmsnippers kopen, dat scheelt je wat tijd. Als de spaghetti klaar is giet je deze af en doe je terug in de pan. Voeg de kruidenkaas toe en meng dit goed door elkaar.  Daarna voeg je de zalm en spinazie toe en roer je nogmaals alles door elkaar.

Op het moment dat je de pasta met zalm gaat serveren doe je de cherrytomaten erbij.