Broccolisoep

Broccoli zit vol met antioxidanten die je immuunsysteem versterken. Het is wel van belang dat je je broccoli zo vers mogelijk verwerkt. Vindt je geen verse broccoli voor je Broccolisoep, gebruik dan diepvriesbroccoli. Die is ingevroren toen hij nog vers was en bevat nog meer vitaminen en mieralen dan een verlepte broccoli. Alle groene groentes bevatten trouwens belangrijke mineralen zoals zink en magnesium.

Broccolisoep

Zalm is een vette vis, en vette vis is een superbron aan goede vetzuren. Het is belangrijk dat studenten overdag voldoende water drinken, dus is deze soep een perfecte keuze als je het daarvoor wel eens te druk hebt.

Benodigdheden voor Broccolisoep voor twee personen:

  • Eén verse broccoli
  • Eén ui
  • Twee teentjes knoflook
  • Eén bouillonblokje (kan kip of groenten zijn)
  • Vier eetlepels room (als je nog wat hebt staan)
  • Twee plakjes gerookte zalm
  • Twee eetlepels olijfolie
  • Zout en peper

De ui en knoflook zal je moeten fijnsnijden. Hiervoor gebruik je dus een mes en een snijplank. Ook de broccoli moet je klein snijden. Je kan hiervoor hetzelfde mes en snijplank gebruiken. Voor het maken van de soep heb je alleen maar een kookpan nodig. Hierin stop je alle ingrediënten die verwarmt moeten worden.

Om de soep te binden en vervolgens er een soep ervan te maken heb je een staafmixer nodig. Dit zorgt ervoor dat je soep uiteindelijk een geheel mengsel wordt.

Bereidingswijze Broccolisoep:

Als eerst pel je de ui met een aardappelschilmesje. Zodra je dat gedaan hebt snipper je deze fijn. Zorg ervoor dat de uit goed fijn is zodat de soep geen stukjes uit bevatten. Na het snijden van de ui ga je de knoflook fijn snijden. Het velletje haal je het beste eraf door met een groot mes de knoflook fijn te drukken, dan komt de schil er van zelf af.

Doe olijfolie in de kookpan en zet deze op een matig vuur. Als de olijfolie warm is doe je de knoflook en uit erbij en laat je dit enkele minuten bakken tot dat ze glazig zijn. Giet er vervolgens 2 tot 3 glazen water in de kookpan en wacht tot dat het water kookt.

Terwel je wacht tot dat het water kookt kan je de broccoli snijden. Snijd de roosjes van de steel en snijd de steel in kleine stukjes. Zodra het water kook doe je er een bouillonblokje erbij en laat het enkele minuten koken. Doe dan de broccoli erbij en laat deze koken voor vier a vijf minuten, tot dat de broccoli zacht is. Om er een Broccolisoep van te maken moet je het geheel mixen met een staafmixer.

Als laatst snijd je de zalm in reepjes. Doe de soep in een kom, voeg daarbij de room en de zalmreepjes aan toe. Roer de soep even goed door met een lepel. Als je wilt kan je boven op nog wat croutons leggen, dit geeft wat meer kleur en bite. Als je dat gedaan hebt is de Broccolisoep klaar.