Spaanse tortilla

Toen ik dit recept maakte had ik verschillende groenten over. Zo had ik aardpallen, boontjes, en doperwten over. Dus ik heb deze groeten gebruikt. Ook heb ik altijd uien en knoflook in huis dus ook deze twee ingrediënten heb ik gebruik.

Benodigdheden Spaanse tortilla voor twee personen:

  • 500 gram gekookte aardappelen
  • 100 gram groene boontjes (kan uit blik)
  • 100 gram diepvrieserwten (ongeveer een half glas)
  • Twee uien
  • Twee plakken rauwe ham
  • Halve chorizo
  • Zes eieren
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Deze groenten hoef je allemaal niet te snijden alleen de uien moet je snijden, dus een mes en een snijplank is voldoende. Het enige wat je misschien wel moet doen is de boontjes doppen, dit doe je dan met een aardappelschilmesje. Voor het koken van de groenten gebruik je een grote kookpan. En voor het bakken van de Spaanse tortilla gebruik een je grote koekenpan.

Bereidingswijze Spaanse tortilla:

Als eerst vul je een grote kookpan met water, voeg hier wat zout aan toe en zet deze op het vuur. Zorg wel ervoor dat je nog plaats hebt voor de groente dus vul de pan niet helemaal tot aan de rand met water. Zodra het water kookt doe je als eerst de boontjes in het water en laat je deze voor zes minuten koken.

Na de zes minuten voeg je de diepvrieserwten toe bij de boontjes. Laat deze nog drie tot vier minuten zachtjes koken tot ze gaar zijn. Als je het niet zeker weet of ze gaar zijn dan moet je de erwten even proeven.

Pel de uien en snijd deze door de middel. Snijd ze daarna dun in halveringen. Ben je geen liefhebber van grote stukken ui dan kan je deze in stukjes snijden. Let wel op dat je ze niet te klein snijdt want dan zal je ze helemaal niet meer proeven. Snijd de chorizo en ham in plakjes. Heb je hele gekookte aardappelen gekocht dan

Spaanse Tortilla
Spaanse Tortilla

moet je deze in partjes snijden.

Doe olijfolie in de koekenpan en zet deze op matig vuur. Verdeel de olijfolie geleidelijk over de gehele pan. Op het moment dat de olie warm is voeg je de uien toe en laat ze enkele minuten bakken tot dat ze glazig zijn. Doe de bonen, erwten, chorizo en ham er vervolgens bij en laat het geheel nog één tot twee minuten bakken.

Breek al de zes eieren in een kom en klop deze met een vork los. Voeg de eieren toe bij de groenten en zorg ervoor dat alles min of meer bedekt is met het eimengsel. Kruid deze vervolgens met zout en peper en laat het geheel op een zacht vuur stollen. Hoelang dat duur ligt er aan hoe gebakken je je Spaanse tortilla wilt hebben. Doe een deksel op de pan zodat de bovenkant van de Spaanse tortilla ook kan stollen. Zodra dat gestold is, is de Spaanse tortilla af.