Pasta met pesto en boontjes

Een goed alternatief dan alleen pasta met pesto is pasta met pesto en boontjes. Ikzelf ben een fan van pasta met pesto, alleen er zitten geen groenten bij dat gerecht. Om elke keer een salade erbij te eten daar had ik genoeg van. Ik ben gaan zoeken naar alternatieven, ik vond een recept met boontjes en heb daar mijn eigen twist aan gegeven.

Benodigdheden pasta met pesto enboontjes voor twee personen:

  • 200 gram Penne pasta
  • Een potje groene pesto
  • 300 gram boontjes
  • Pijnboompitjes
  • Cherrytomaten
  • 150 gram spekjes

Bij pasta met pesto en boontjes kan je gemakkelijk spekjes toevoegen. Ben jij iemand die graag vlees eet dan kan je spekjes of ham blokjes toevoegen. Ook vis is een goede toevoeging bij pasta met pesto en boontjes. Garnalen zijn een goede optie om bij dit gerecht te eten, denk er wel aan dat deze aan de hoge prijs zijn.

Voor het koken van de boontjes en de pasta heb je een kookpan nodig. Je hoeft er maar één te gebruiken (dat scheelt weer afwas) maar kost meer tijd. Als je maar van één pan gebruik maakt doe dan de boontjes als eerst, aan het einde voeg je alles samen en warm je de boontjes weer op.

Voor het bakken van de pijnboompitten en eventueel de spekjes kan je gebruik maken van een koekenpan. Ook hiervoor heb je er maar één nodig. Als eerst bak je dan de spekjes en het vet wat in de pan blijft zitten kan je gebruiken om de pijnboompitten in te bakken.

Voor de rest gebruik je een snijplak en mes om de cherrytomaten te snijden en gebruik je zout en peper om het geheel op smaak te brengen.

Bereidingswijze pasta met pesto en boontjes:

pasta met pesto en boontjes

Als eerst zet je een pan op met water en zout voor de boontjes. Op het moment dat het water kookt doe je de boontjes er voor 10 minuten erin. Ondertussen kan je een koekenpan opzetten waarin je de spekjes gaat bakken. Op het moment dat de pan warm is doe je de spekjes erin. Deze bak je goed bruin zodat al het vet eruit gebakken wordt.

 

TIP: zorg bij het koken van de Penne en de boontjes dat de hoeveelheid zout in het water niet te veel is. Het water moet ongeveer naar de zee smaken.

Als de boontjes klaar zijn verwarm je opnieuw een pan met water en zout. Als het water kookt voeg je hierin de Penne aan toe. Kook deze al dente, dit betekend dat de pasta niet helemaal gaar is. Op de verpakking van de pasta staat dit vermeld. Houd deze tijd dan aan. Als de spekjes gebakken zijn laat je deze uitlekken op een stuk keukenrol en doe je de pijnboompitten in de pan. Laat deze goudbruin worden op een laag vuur.

Tijdens dat de pasta kookt, de pijnboompitten bakken kan je de cherrytomaten in vieren snijden. Als de pasta klaar is kan je deze afgieten en terug in de pan stoppen. Vervolgens voeg je de spekjes, pesto, boontjes en pijnboompitten toe en roer je dit goed door elkaar. Als laatst voeg je de Cherrytomaten toe en roer je als nogmaals een keer goed door elkaar.