Kip croissant

 

Kip croissantLaatst zat ik in de avond tv te kijken, uiteraard was er niks leuks op de tv te zien, ik was aan het zappen en kwam toevallig op een zender met kookprogramma’s. Daar zag ik een programma van Jamie Oliver. Hij was Kip croissant aan het maken ik dacht bij mij zelf dat ga ik ook proberen.Het zag er niet moeilijk uit en ik hoefde maar weinig ingrediënten te kopen.

Op internet ben ik een beetje gaan zoeken naar Kip croissant, er waren verschillende varianten. Maar één recept trok mijn aandacht. Het was een recept met pesto. Ikzelf ben een pesto liefhebber dus dat wilde ik wel proberen.

Wat heb je nodig

Om dit gerecht te maken heb je in ieder geval een oven nodig. Het is niet mogelijk om de Kip croissant te bakken in een pan, de kip zal niet gaar worden en het deeg zal niet knapperig worden.

Zout en peper. Voordat je de kip in de over doet moet je deze met zout en peper besprenkelen. De kip krijgt dan meer smaakt.

Ingrediënten

Bij het inkopen van de ingrediënten moet je goed opletten dat je niet de A merken bij de supermarkt koopt. Deze zijn veel duurder dan de B merken. Als je goed zoekt in de schappen dan kan je deze vinden, je zal je verbazen hoeveel geld je bespaard op het moment dat je deze producten gaat zoeken. De kwaliteit van deze producent zijn vrijwel gelijkwaardig als die van de A merken.

De ingrediënten voor de Kip croissant zijn:

  • Kippendijen
  • Zout en peper
  • Pesto
  • Bladerdeeg

Kippendijen zijn naar mijn mening lekkerder dan kipfilet. Deze worden niet droog wat bij kipfilet meestal wel het geval is. Daarnaast als je kipfilet haalt dan moet je deze platslaan, dat is bij kippendijen niet nodig omdat deze niet zo groot zijn.

Je zal niet al het bladerdeeg gebruiken, dat is geen probleem deze kan je gewoon bewaren in de vriezer. Rol het bladerdeeg even in verhoudfolie en je kan het heel lang bewaren in de vriezer voor een volgende keer.

Ook de pesto zal je niet helemaal gebruiken. Deze kan je ook bewaren, dat hoeft niet in de koelkast, en voor een later moment gebruiken. Bijvoorbeeld als je pasta gaat maken.

De ingrediënten voor de salade zijn:

  • Zak of krop sla
  • Tomaat
  • Komkommer
  • Croutons
  • Rode ui

Bereidingswijze Kip croissant

Kip croissant voordat ze de oven in gaan.

Als eerst verwarm je de over op 220°C. Haal de kipdijen uit de verpakking en leg deze op een snijplank. Snij een beetje de restjes eraf zodat je een mooie Kip croissant krijgt. Besprenkel dan de kip met zout en peper. Als je dat gedaan hebt dan besmeer je deze met pesto. Snijd het balderdeeg in repen van 5 cm dik. Leg deze repen over de kip heen en vouw deze een beetje onder de kip

(TIP: vouw het bladerdeeg niet volledig onder de kip. Het deeg wordt niet gaar en de kip wordt aan de onderkant ook niet gaar). Besmeer de bakplaat goed met olie, je kan de kip croissants gemakkelijk van de bakplaat afhalen. Zet de kip vervolgens voor 20 minuten in de oven. Controleer tussentijds even of alles goed gaat.

Terwel de Kip croissant in de oven liggen kan je de salade maken. Pak een grote kom, bak of salade schaal waar je de sla in doet. Heb je een kropsla dan moet je deze nog even onder de kraan houden en wassen. Er kan namelijk nog wat zand tussen de blaadjes zitten. Snijd de tomaat en komkommer in blokjes en doe deze over de salade. Snijd de rode uit in halveringen pak de croutons en doe deze ook over de sla heen.

De dressing die gebruikt kan je zelf bepalen. In de supermarkt kan je genoeg keuze vinden in verschillende saladedressings, naar je eigen smaak kan je er een gebruiken.

1 gedachte over “Kip croissant”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *