Groenteomelet

Soms heb ik van die avonden dat ik iets gezonds wil eten. Meestal is dat het geval als ik de dag ervoor of een aantal dagen ervoor iets ongezonds hebt gegeten. Of de dag nadat ik een avond ben wezen stappen. Dan heb ik behoefte naar groeten. Maar als ik zo’n maaltijd heb gegeten krijg ik daarna altijd weer wat trek, vandaar dat ik van eens heb geprobeerd om een groenteomelet te maken. Zo krijg ik genoeg koolhydraten binnen en krijg ik geen trek later op de avond.

Eigenlijk kan je bij de groenteomelet alle soorten groenten gebruiken die jij lekker vindt.
In dit recept gebruik ik de groenten die ik lekker vindt. Maar ga zelf een proberen welke groenten er goed bij passen. Dit gerecht kan je dus helemaal zelf naar je eigen smaak invullen.

Benodigdheden groenteomelet voor twee personen:

  • Één uiGroenteomelet
  • Twee tomaten (mag uit blik)
  • 7 tot 8 champignons (mag uit blik)
  • Vier eieren
  • Twee eetlepels meld
  • Olie
  • Peper en zout

Voor het snijden van de groeten heb je een mes en een snijplank nodig. Je kan voor alle groenten de zelfde mes gebruiken. Het bakken van de omelet doe je in een koekenpak. De groenten doe je in een andere pan. Dus je hebt twee pannen nodig. Voor het bakken van de omelet gebruik je een grote pan. Als je net als ik twee pannen hebt pak je dus hiervoor de grootste pan.

Bereidingswijze groenteomelet:

Als eerst ga je de groente snijden. Pel de ui met een aardappelschilmesje en snipper deze fijn. Snijd als eerst de tomaat in vieren. Verwijder vervolgens de zaadjes. Deze zijn namelijk vochtig en dat willen we niet in onze omelet hebben. De reden hiervan is omdat de groenteomelet te vochtig wordt en daardoor niet lekker. Als laatst spoel je de champignons af met wat water. Snijd deze dan in schijven.

TIP: leg de champignons op zijn steel op je snijplank. Vervolgens snijd je de champignons. Dit doe je door het mes naar je toe te halen. Maak er wel kleine schijfjes van.

Zet de pan op een laag vuur, doe wat olie in de pan en laat deze langzaam warm worden. op het moment dat de olie warm is doe je al de groenten in de pan. Laat deze een paar minuten stoven en kruid de groenten met peper en zout.

Breek de eieren in een maatbeker. Zorg dat deze groot genoeg is voor het aantal eieren wat je nodig hebt. Doe een scheutje melk bij de eieren en kruid deze ook met peper en zout. Zet een pan op een laag vuur en doe hier olie in. Zorg dat de olie gelijkmatig verdeeld is zodat je later de groenteomelet gemakkelijk eruit kan scheppen. Doe de eieren in de pan en laat deze zachtjes stollen tot dat de onderkant lichtbruin is. Dit kan je controleren door de omelet even omhoog te heffen met een spatel. Als er een bak geur ontstaat heeft de omelet net iets te lang gebakken.

Als de omelet klaar is de leg je de groenten aan een kant van de omelet. Vouw de omelet om en de groenteomelet is klaar. Het beste kan je de groenteomelet opmaken op je bord. Dus schep eerst de omelet op je bord en daarna leg je hier de groenten op en vouw je de groenteomelet dicht.